Waar wordt koudschuim in verwerkt?

We zien maar zelden koudschuim om eens heen maar maken er dagelijks toch gebruik van. De veelzijdigheid waarvoor koudschuim gebruikt kan worden is enorm en nagenoeg oneindig. De belangrijkste toepassingsgebieden zijn: de meubel industrie, matrassen en in de auto industrie.

Koudschuim voor meubilair
Tegenwoordig hebben mensen comfortabelere en betere meubels dan ooit tevoren. Voor een groot deel is dit dankzij polyurethaanschuim. Vaak is er in goedkopere meubels gewoon polyether gebruikt dat een stuk voordeliger is voor de producent om te gebruiken.
Sofa's, leunstoelen, bankstellen en allerlei soorten zitplaatsen gebruiken schuimen als vulstoffen. De grote voordelen van polyurethaanschuim zijn hun capaciteit om te reageren op specifieke eisen voor elke toepassing (bijvoorbeeld dichtheid, elasticiteit en duurzaamheid) en dit met prijzen die concurrerend zijn en bereikbaar voor mensen met een gemiddeld inkomen.

Bankstelkussen of boot kussens en matrassen van koudschuim
Bankstelkussen of kussens voor in een caravan of boot hebben veel veerkracht nodig en kunnen het beste van koudschuim gemaakt worden. De levensduur is lang en het comfort hoog. Vooral het zit gedeelte dient zeer veerkrachtig te zijn om comfort te kunnen bieden. Voor het rug gedeelte kan gekozen worden voor polyether omdat hiervoor de veerkracht minder belangrijk is. Een Koudschuim zitkussen met een HR waarde van 40/45 biedt al veel comfort en een lange levensduur.
Voor de rug kussens kan gekozen worden voor een Polyether met een soortelijk gewicht van 30 of 40. Een rugkussen krijgt veel minder te verduren en daarom is de kwaliteit van minder groot belang dan de zitting. Als u dus uw bestaande kussens wilt vernieuwen dan zou ik u zonder twijfel koudschuim aanraden.
Koudschuim is het meest geschikt voor zitkussens, rugkussens en matrassen. Koudschuim is veel veerkrachtiger en duurzamer in vergelijking met polyether.

Koudschuim sofa

Voordelen van koudschuim zit-kussens en matrassen
- Kan intensief gebruikt worden vanaf een HR 40 waarde
- Duurzaam en veerkrachtig
- Koudschuim matrassen hebben een goede vochtregulatie en temperatuurregulatie
- Hoe hoger de HR waarde hoe hoger de veerkracht en duurzaamheid.

Zitkussens gebruikte schuimen:
Koudschuim HR 40 Medium  - Is prima voor kwalitatief goede zitkussens
Polyether SG 30 a 40 – Is goed voor rugkussens

Matrassen
Het is zeker niet overdreven te stellen dat mensen vandaag de dag gezonder en beter slapen dan voordat er koudschuim bestond. Dankzij koudschuim zijn moderne matrassen comfortabeler en hygiënischer. Een voorbeeld: transpiratie vocht zal veel sneller verdampen aangezien koudschuim een open celstructuur heeft waardoor vocht door de cellen kan zakken er verdampen. Dit resulteert in een droger en koeler slaapklimaat. Ook wordt er in de meeste pocketmatrassen een koudschuim afdeklaag gebruikt wat het comfort en de levensduur van pocket matrassen zeker ten goede komt.

Automobiel industrie
Auto fabrikanten gebruiken koudschuim voor auto's en vrachtwagens vanwege het comfort, veiligheid, geluid isolatie en veelzijdigheid. Koudschuimen zijn ook licht in gewicht, waardoor deze mee-bezuinigen op brandstof verbruik en andere emissies.

Huishouden en kleding
We gebruiken honderden schuim artikelen om het leven thuis gemakkelijker te maken. Sommige toepassingen zijn niet bijzonder of spannend, maar leveren desondanks een enorme bijdrage. Bijvoorbeeld voor keuken sponzen, ruiten wissers, winter kleding, beha's, zachte tassen, kussens, zacht speelgoed enz..

Industrie
De moderne industrie heeft strenge eisen op schuimmaterialen om goed te voldoen aan specifieke vereisten.
Het is niet verwonderlijk dat je koudschuim ( flexibel polyurethaanschuim) in veel industriële toepassingen vind omdat het schuim zich voor zo veel verschillende dingen leent. Enkele voorbeelden zijn akoestische correctie, filtratie, impact en trilling bescherming en vloeibare absorptie.

koudschuim wordt in de industrie gebruikt

Voor elk van deze toepassingen voldoet het polyurethaan schuim aan specifieke kenmerken en in alle gevallen moet het product betrouwbaar en veilig zijn. Lees meer over Koudschuim kwaliteit

De belangrijkste toepassingen van koudschuimen zijn de stoelen, hoofd steunen, en geluid isolatie waarbij duurzaamheid ook belangrijk is. Europese schuimproducenten bieden een zeer hoog niveau van kwaliteit voor al hun producten, met bijzondere nadruk op veiligheid, comfort, duurzaamheid.

 

          © Copyright 2001 - Koudschuim.info | Disclaimer | Sitemap koudschuim.info | Mogelijk door C.D. Nederhorst