Prestatie van koudschuim matrassen

Koudschuim is reukvrij en anti-allergeenKoudschuim matrassen presteren zeer goed op basis van drie factoren: duurzaamheid, comfort en ondersteuning. Een koudschuim matras met een redelijk hoge HR waarde biedt het meeste comfort daar dit schuim veerkrachtiger is. Koudschuim matrassen hebben ook nauwelijks druk verlies en gaan hierdoor lang mee zonder dat er comfort verlies of ondersteuning verloren gaat.

Koudschuim matrassen bieden ook andere voordelen zoals hygiƫne, het is geruisloos en gaat niet aan het einde van haar levensduur verkruimelen of verteren (verpulveren) zo als bij Latex. Vooral dat laatste is belangrijk daar dit stof gemakkelijk in de longen kan komen.

Ook zijn koudschuim matrassen reukvrij en anti-allergeen. Een van de belangrijkste eigenschappen van koudschuim is de hoge elasticiteit en ongelijke celstructuur. Het voordeel van de ongelijke cellen is dat bij indrukking de cellen verschillend reageren en dus een beter comfort en luchtcirculatie (ventilatie) bieden.

Je drukt eigenlijk nooit alle cellen dicht (als er geen sprake is van overdruk) waardoor vocht makkelijk door de matras kan zinken en er altijd ventilatie mogelijk is. De ventilatie zorgt er ook voor dat de kans op schimmel en meeldauw besmetting aanzienlijk verminderd.

          © Copyright 2001 - Koudschuim.info | Disclaimer | Sitemap koudschuim.info | Mogelijk door C.D. Nederhorst