Kwaliteit van koudschuim matrassen


Bekijk de koudschuim informatie video

Het feit dat polyurethaanschuimen te vinden zijn in honderden, zo niet duizenden, dagelijkse toepassingen (waaronder matrassen voor praktisch alle ziekenhuizen) waarbij het nooit in een negatief daglicht is komen te staan is een getuigenis van de kwaliteit en veiligheid.

Europese schuimproducenten stellen de hoogste mogelijke eisen en streven naar een hoog niveau van kwaliteit, met nadruk op veiligheid, comfort en duurzaamheid. Dit vereist geavanceerde productiemachines, strenge procescontroles en substantieel onderzoek en ontwikkeling. Europese koudschuim fabrikanten mogen dan ook het CertiPur certificaat gebruiken.
Helaas ben ik bang dat de zekerheid dat men kwaliteit koopt als men koudschuim koopt voorbij is. Ik heb nu al vele zeer slechte koudschuimen gezien. Deze koudschuimen komen uit verre landen waar geen enkele controle wordt uitgevoerd. Natuurlijk is dit koudschuim prijstechnisch zeer aantrekkelijk, zeg maar gerust spotgoedkoop, maar wat er precies inzit, is niet helemaal duidelijk. Met alle gevolgen van dien. Dit is een heel kwalijke ontwikkeling. Er zijn al gevallen bekend van mensen met traanogen en hoofpijnen en jeukklachten. Daarom zijn certificaten van groot belang!

Bekijk de RHF koudschuim matrassen

Kwaliteit van koudschuim

Ik ken eigenlijk geen materiaal dat zich zo perfect leent om er matrassen van te maken alleen valt en staat dit wel met de kwaliteit. Koudschuim matrassen kunnen zeer lang meegaan maar dit is wel afhankelijk van de gebruikte HR waarde. Hoe hoger deze waarde hoe beter de kwaliteit. De range waar de densiteit die geschikt is voor matrassen en welke kwalitatief goed is, bevindt zich tussen de HR 45 en HR 65. Kuilvorming of verlies van veerkracht is de meest voorkomende reden dat consumenten hun oude matrassen vervangen. Maar kuilvorming komt zo goed als niet voor bij koudschuim matrassen. Na dit voorgaande verhaal zou men er van uit kunnen gaan dat als men een koudschuim matras koopt u een kwalitatief goede matras koopt. Helaas ben ik bang dat deze zekerheid voorbij is ( dat men dus kwaliteit koopt als men een koudschuim matras neemt ) . Ik heb nu al een aantal zeer slechte koudschuim matrassen gezien. Deze koudschuimen komen uit verre landen waar geen enkele controle wordt uitgevoerd. Natuurlijk zijn deze koudschuimen prijstechnisch zeer aantrekkelijk, zeg maar gerust zeer goedkoop, maar wat er precies inzit is niet duidelijk. Met alle gevolgen van dien. Dit is natuurlijk een heel kwalijke ontwikkeling waar ik me veel zorgen over maak. Er zijn al gevallen bekend van mensen met traanogen , hoofdpijnen en jeukklachten. Dit kunt u gemakkelijk ondervangen door te informeren of het koudschuim Certipur - gecertificeerd is.

Het CertiPUR-label is ontwikkeld als initiatief betreffende veiligheid, gezondheid en het milieu. Het Certipur certificaat wordt alleen verstrekt aan fabrikanten die met de hoogst mogelijke kwaliteiten werken en welke zich houden aan de wettelijke veiligheidsnormen. Koudschuimen uit China hebben dit certificaat niet en hebben überhaupt geen beperkingen wat er wel, of juist niet, in gebruikt mag worden. Overigens gebeurt de productie zonder CFK's en is dus milieuvriendelijk. Echt goed (medisch gekwalificeerd ) koudschuim heeft niet alleen het Certipur certificaat maar ook het HygCen (Centrum voor Hygiëne en medische product zekerheid). Lees meer over alle certificaten

          © Copyright 2001 - Koudschuim.info | Disclaimer | Sitemap koudschuim.info | Mogelijk door C.D. Nederhorst