De historie van koudschuim matrassen

Koudschuim historiePolyurethaan schuim oftewel koudschuim wordt al sinds de jaren vijftig gebruikt voor het maken van matrassen. In het begin waren dit alleen maar polyether matrassen. Het nadeel van polyether is dat dit schuim een gesloten celstructuur heeft waardoor het ademend vermogen niet goed is en er snel kans op kuilvorming is.
Bij koudschuim komt kuilvorming niet voor en het materiaal laat gemakkelijk lucht door waardoor er een goede ventilatie mogelijk is. Tegenwoordig kunnen koudschuim matrassen echt kwalitatief goede matrassen zijn en vindt je koudschuim matrassen in zo goed als elk ziekenhuis.

De ondersteuning van koudschuim matrassen is bijzonder goed hoewel dit wel veel met de densiteit te maken heeft. Wat echter niet veel mensen weten is dat er in zo goed als elk matras koudschuim zit. Zo hebben de betere pocket matrassen een omlijsting van koudschuim randen om de matras bij elkaar te houden en wordt er meestal ook een koudschuim laag over de pockets geplaatst om te voorkomen dat men de ijzeren veren voelt.

u vindt koudschuim matrassen in zo goed als elk ziekenhuis

          © Copyright 2001 - Koudschuim.info | Disclaimer | Sitemap koudschuim.info | Mogelijk door C.D. Nederhorst