Koudschuim definities

Air Flow – Luchtdoorlatendheid uitgedrukt in kubieke voet per minuut, dat kan door middel van een 2 "x 2" x 1 "FPF monster worden getrokken 0,5-inch water drukverschil.
ASTM - Een organisatie gewijd aan de invoering van standaard methoden en procedures voor het testen van schuimmaterialen.
Extra blaasmiddel (ABA) - Een additief gebruikt bij de productie van de FPF als aanvulling op het primaire blaasmiddel (water) en kan worden gebruikt om FPF zachter of lichter te maken.
Ball Rebound - een test-procedure (ASTM D3574) gebruikt om het oppervlak veerkracht van FPF te meten. De test bestaat laten vallen van een standaard stalen bal op bekende massa van een vooraf bepaalde hoogte op een FPF monster en het meten van het percentage van de rebound.
Board Foot - Een eenheid van FPF meting gelijk is aan een vierkante meter van het materiaal een centimeter in dikte.
Boardy - FPF stijvigheid aangeduid door een hoge 25% IFD-waarden en een lage compressie modulus.
Bonded FPF - FPF deeltjes of geraspte FPF (vaak productie-afval) die is gelijmd om een nuttig product te vormen. Dit wordt voornamelijk gebruikt voor de tapijt industrie.
Bonding - Een combinatie van twee of meer componenten.
Boston Chair Test - Boston Fire Department testmethode om de prestaties van de FPF bekledingsmaterialen te meten bij blootstelling aan een vrij hevige brandende ontstekingsbron.
Bottom Out - Gebrek aan steun in het kader volle gewicht belasting. Er wordt als het ware door het schuim heen gedrukt.
Bun - Een segment van de FPF afgesneden van continu geproduceerd schuimblokken .
Californië Technisch Bulletin 117 FPF - FPF dat zal voldoen aan de component brandbaarheid eisen van deze standaard.
CertiPur - Certificering voor veiligheid, gezondheid en milieu van PU en HR koudschuim
Celstructuur - De open holtes die nog in de structuur van het schuim aanwezig zijn.
Celopening - Het breken van de vliezen binnen de structuur waardoor de luchtstroom door het materiaal heen kan stromen.
Gesloten cellen - FPF cellen met intacte celmembranen. Dit reduceert of elimineert de doorgangen van de luchtstroom. Dit is standaard bij Polyether en de meeste latex soorten.
CFC-Free FPF - FPFs die zijn gemaakt zonder het gebruik van chloorfluorkoolwaterstoffen als hulpblaasmiddelen.
Combustion Modified FPF - FPFs vervaardigd door het gebruik van toevoegingsmiddelen op basis van chloor, broom, fosfor of chemie aan het gemak van ontsteking te verminderen.
Comfort - Het vermogen om af te buigen en om te voldoen aan de lichaamsvorm, waardoor de druk op het lichaam verdeeld wordt. In de meeste gevallen, hoe hoger de dichtheid, hoe groter de compressie modulus.
Compressie Set - Een permanent verlies van de initiële hoogte van een FPF monster na compressie als gevolg van een buigen of een ineenstorting van de cel kader binnen de FPF monster. Het wordt meestal uitgedrukt als een percentage van de oorspronkelijke hoogte.
Conventionele FPF - Polyether soort FPFs gemaakt door de basis-productieproces.
Ingewikkelde - Een FPF product als gevolg van een fabricage proces, waarbij het gebruik van speciale snij-apparatuur om een ​​FPF blad met pieken en dalen te produceren.
Wiegen - Het vermogen van het kussen systeem om het lichaamsgewicht gelijkmatig over de zithoek te verdelen.
Breken - Een conditioning proces met behulp van een mechanische of vacuüm-assisted procedure om de gesloten cellen van een hoge veerkracht schuimblokken of gegoten FPF te openen.
Dichtheid - Een meting van de massa per volume-eenheid. Het wordt gemeten en uitgedrukt in ponden per kubieke voet (PCF) of kilogram per kubieke meter.
Duurzaamheid - Hoe goed een FPF zijn comfort, ondersteuning en vorm met het gebruik behoudt.
Dynamische Vermoeidheid - Een duurzaamheid te testen uitgevoerd in het laboratorium met behulp van roller-afschuiving of kloppende soort mechanismen.
Flex Vermoeidheid - Het verlies van de FPF stevigheid na het buigen van de FPF een vooraf bepaald aantal cycli.
FPF - De nieuwe afkorting gebruikt voor het soepel polyurethaanschuim te beschrijven.
Hand - Het gevoel van de FPF als met de hand licht wordt gewreven over het oppervlak van het schuim. In woninginrichting, FPF schuim geeft een verend, fluwelen gevoel.
High Comfort (HC) FPF - lage dichtheid (1,8 tot 2,2 pcf) hoge veerkracht FPF
High Resilience (HR) - High Resilience schuimen bieden een hoge mate van ondersteuning van een grotere oppervlakte veerkracht hoed conventionele FPFs en zijn gedefinieerd in ASTM D3770. Een hoge veerkracht FPF heeft een minder uniform (meer willekeurige) celstructuur, verschillend van conventionele producten. De grillige cel-structuur helpt qua ondersteuning, comfort, en veerkracht en zorg ervoor dat niet alle cellen dicht gedrukt kunnen worden.
Hysteresis - Het vermogen van FPF naar de oorspronkelijke kenmerken te behouden na het buigen. Lager hysteresis waarden, of minder IFD verlies zijn gewenst. Inspringen Force Doorbuiging (IFD) - IFD wordt over het algemeen gemeten als de kracht (in ponden) die nodig is om een ​​50-square-inch ronde indringlichaam voet te comprimeren in een vier centimeter dik staal, meestal 15 cm in het vierkant of groter, op een welbepaald percentage van de steekproef van het oorspronkelijke hoogte. Gemeenschappelijke IFD waarden zijn gegenereerd op 25 en 65 procent van de oorspronkelijke hoogte. NB: Voorheen genaamd "ILD (Inspringen Load Deflection)."
Open celstructuur - Een doorlaatbare structuur FPF waarbij er geen barrière tussen de cellen, en gassen of vloeistoffen kunnen door het FPF. De meeste mobiele muren zijn gescheurd of mindere mate.
Percolatie - stapelvezel migratie wel te dekken materiaal.
Polymer dichtheid - De dichtheid van het materiaal samengesteld uit streng door de FPF chemie zonder filters of versterkingen inbegrepen.
Preflex - De praktijk van het comprimeren van een FPF monster tot zes keer om een ​​vooraf bepaalde dikte voor het bepalen van IFD
Progressieve druk - De tegendruk die opgebouwd wordt bij een hogere indrukking.
Recovery - De hoeveelheid van de terugkeer naar de oorspronkelijke afmetingen en eigenschappen van een FPF monster na een vervormende kracht wordt verwijderd.
Veerkracht - Een indicator van de oppervlakte elasticiteit of "veerkracht" van de FPF. Dit wordt gemeten door het laten vallen van een stalen bal op de FPF van een bepaalde hoogte en het meten welkhoogte de bal terugveert.
Slab Stock - FPF gemaakt door de continue gieten van gemengde vloeistoffen op een transportband in een enorme mal (60 tot 120 meter), het creëren van een doorlopende run van FPF.
Static vermoeidheid - Het verlies in dragende eigenschappen van een FPF monster na het onder constante druk te plaatsen.
"Superzachte" FPF - FPFs dat een IFD meting met de 7 to 10 pond bereik met een zachtheid die vergelijkbaar zijn met het gevoel van vezels.
Ondersteuning van Factor (zie Compression Modulus) - Ondersteuning Factor is een verhouding os 65% IFD.25% IFD. Wanneer de ondersteuning factor bekend is, kan het gebruikt worden in combinatie met een bekende 25% IFD waarde aan de 65% IFD waarde te bepalen.
Surface Stevigheid - Het aantal ponden van geweld nodig is om een ​​streepje FPF monster door 25% van zijn oorspronkelijke hoogte.
Surfactants. Een integraal onderdeel van het schuim productie chemie.
TDI is een afkorting voor tolueen diioscyanate.
Scheursterkte Een maat voor de kracht die nodig is om een ​​scheur in een schuim te maken na een splitsing of breken is gestart en uitgedrukt in pond per inch (lbs / in.). Deze eigenschap is belangrijk bij het bepalen van de geschiktheid van schuim in toepassingen waar het materiaal wordt genaaid, geniet, of op andere wijze verankerd wordt. Ook belangrijk in demoldability. (ASTM D3574).
Treksterkte De pond per vierkante inch van de kracht die nodig is om een ​​materiaal rekken tot het breekpunt. (Referentie ASTM D3574).
Tight Foam Flexibele polyurethaan schuim met veel gesloten cellen, wat resulteert in een lage luchtstroom metingen.
Totale verticale Motion (TVM) De doorbuiging van een zitsysteem tijdens het zitten.
Urethaan Eigenlijk een verkeerde benaming zoals toegepast op polyurethaanschuim. Een kleurloze, kristallijn stof die gebruikt wordt in de eerste plaats in medicijnen, pesticiden en fungiciden. Urethaan wordt niet gebruikt bij de productie van urethaan polymeren of schuimen. De urethanen van de kunststofindustrie worden zo genoemd omdat de zich herhalende eenheden van hun structuren lijken op de chemische urethaan.
Virgin Foam Openstaande flexibele schuimblokken schuim dat nog niet is verwerkt op een andere wijze dan op maat snijden.
Vides De ongewenste vorming van grote holten of zakken in een schuim structuur. Vides worden meestal veroorzaakt door een slechte vormbaarheid of onjuiste vulling van de matrijs. In het geval van foam broodjes, holtes ontstaan ​​wanneer vervolgens blazen en polymerisatiereacties zijn uit balans.
Water Blown Foam Flexibel polyurethaanschuim, waarin het gas voor de uitbreiding is kooldioxide gegenereerd door de reactie tussen water en een isocyanaat materiaal. Alle flexibele polyurethaan schuim is water geblazen, hoewel hulpblaasmiddelen vaak worden gebruikt om speciale fysieke eigenschappen te verkrijgen.
Windows De dunne membranen gevormd tussen cel structuren. Windows kunnen aanwezig zijn bij een gesloten-cel schuim of afwezig bij een open-cel schuim. Dit is afhankelijk van de specifiek gebruikte schuim chemie.

 

Koudschuim is een type polyurethaanschuim, waarvan vaak ten onrechte verondersteld wordt dat bij de fabricage geen hoge reactietemperaturen ontstaan. Dit is onjuist. De term 'koudschuim' is afgeleid van de term 'cold cure moulding': schuim dat in niet verwarmde vormmallen wordt geproduceerd. De juiste benaming voor koudschuim is eigenlijk High Resilience (HR) schuim, ofwel schuim met hoge veerkracht. Koudschuim of HR schuim heeft van nature een enigszins onregelmatige, open celstructuur waardoor het materiaal zeer goed ademt en goed vocht afvoert. Kuilvorming komt bij koudschuim niet voor. Het materiaal is zeer veerkrachtig, en biedt een hoog comfort gekoppeld aan een lange levensduur. Voor matrassen wordt vaak een kwaliteit van SG35 gebruikt tot een SG65 voor de beste meest duurzame matrassen of oplegmatrassen. HR schuim is ook vlamvertragend en soms ook vlamdovend.

ILD ILD

Dichtheid

Gevoel

Wordt gebruikt voor

11 11

1.8 1.8

Extra Soft

Zachte rugkussen, envelop veren / omlaag kussen

18 18

2.4 2.4

Comfort Soft

Stevige rug kussens, XX-Exta zachte stoelen

26 26

2.7 2.7

Soft Zacht

Extra stevige rug kussens, Zitmeubilair

27 27

2.8 2.8

Medium Soft

Medium zachte zitplaatsen

31 31

2.7 2.7

Medium

Medium zitplaatsen. (Overtreft industriestandaarden)

33 33

1.9 1.9

Medium Firm

Medium stevige stoelen

33 33

3.1 3.1

Medium Firm

Medium stevige stoelen

41 41

2.8 2.8

Firm Stevig

Firm (2 "Eetkamerstoelen)

50 50

3.2 3.2

Extra Firm

Extra stevige stoelen

61 61

3.0 3.0

Extra Firm

Extra stevige stoelen          © Copyright 2001 - Koudschuim.info | Disclaimer | Sitemap koudschuim.info | Mogelijk door C.D. Nederhorst