Koudschuim vergelijken

Vergelijking koudschuim ten opzichte van latex matrassen

Latex rubber komt zeker in de buurt van koudschuim maar heeft vele nadelen. Zo heeft latex een slecht ventilerend vermogen en laat het geen vocht door. Verder is latex ten opzichte van koudschuim veel warmer en is de levensduur van latex een stuk korter. De veerkracht in combinatie met het ademend vermogen maakt koudschuim zo ideaal om er matrassen van te maken. De elasticiteit (veerkracht) van HR koudschuim is bijzonder hoog. HR staat voor High Resiliance dat in het Engels hoge veerkracht betekent.

Vergelijking koudschuim tegenover latex matrassen

Latex en koudschuim matrassen onderscheiden zich in het bijzonder door hun hoge elasticiteit en ongelijke celstructuur. Het voordeel is dat bij indrukking de cellen verschillend reageren en dus een beter comfort en luchtcirculatie (ventilatie) bieden. Latex matrassen kunnen ook veel comfort bieden maar latex is niet echt duurzaam. Latex (rubber) kan niet goed tegen zout wat zich vanwege het zweten op het rubber zal nestelen. Hierdoor droogt latex relatief snel uit en zal de matras harder worden waardoor de levensduur maar zo’n 7 a 9 jaar zal zijn. Daarbij komt nog dat latex uit Azië geïmporteerd wordt en dus enorme afstanden moet afleggen en dat latex onder hoge temperaturen verhit dient te worden. Dit alles geeft extra druk op het milieu.

Vergelijking traagschuim ten opzichte van koudschuim matrassen

Er zijn twee soorten traagschuim matrassen: latex traagschuim, dit wordt gemaakt van het sap van de rubber plant, en synthetisch traagschuim welke gemaakt wordt van een visco-elastisch materiaal. Dit materiaal geeft een gevoel van gewichtloosheid en heeft geen veerkracht. Het ligcomfort van traagschuim, zowel op latex basis als op synthetische basis, zijn populair omdat ze gelijkmatig het lichaamsgewicht verdelen en de natuurlijke contouren van het lichaam volgen zonder overdruk. Sommige mensen houden niet van traagschuim omdat het reageert op de lichaamswarmte waardoor het relatief warm kan zijn (vooral bij een hoge densiteit, boven de 60 kg).

Koudschuim matrassen kan men niet vergelijken met traagschuim omdat dit een volledig andere werking heeft. Traagschuim heeft niet de neiging terug te drukken en heeft dus geen veerkracht dit in tegenstelling tot koudschuim dat juist zeer veerkrachtig is. Lees meer over traagschuim

Vergelijking traagschuim tegenover koudschuim matrassen

Verschil tussen koudschuim en Traagschuim?

Traagschuim is drukverlagend en comfort verhogend. Traagschuim wordt zacht door middel van uw lichaamswarmte en bij koudschuim heeft de temperatuur geen effect. Vooral op de uitstekende lichaamsdelen zoals schouders en heupen voegt het traagschuim zich naar uw lichaamsvorm waardoor er veel minder druk op deze plekken komt.  
Traagschuim wordt ook wel Tempur schuim , memory foam of schuim, NASA schuim genoemd maar de echte benaming is feitelijk Visco elastisch polyurethaanschuim.
Ook belangrijk om te weten is dat traagschuim geen veerkracht heeft.
Koudschuim daar in tegen biedt juist veerkracht en reageert niet op lichaamswarmte. Verwarrend kan het worden als u weet dat koudschuim met een lage HR waarde ook drukverlagend kunnen werken omdat deze bijzonder zacht zijn.
Er zijn meerder onderzoeken gedaan of het nadelig is dat men op traagschuim veel minder draait gedurende de nacht. Dit heeft echter geen nadelige gevolgen enkel een rustigere slaap. Traagschuim is dus drukverlagend en koudschuim veerkrachtig.

Vergelijking koudschuim matras ten opzichte van pocket matras

Volgens Consumersearch nemen de meeste mensen nog steeds liever een traditionele binnenvering of pocket matras. De kwaliteit van deze matrassen varieert aanzienlijk. De verschillen tussen de duurdere en goedkopere modellen is afhankelijk van de hoeveelheid veren en de gebruikte afdeklagen. Het verschil tussen een pocket matras of een koudschuim matras is minder groot dan u wellicht op het eerste gezicht zou denken . Beide matrassen hebben een goed ventilerend vermogen en zijn veerkrachtig. Een koudschuim matras is echter minder kwetsbaar en gaat langer mee. Verder is een koudschuim matras hygiënischer en heeft u effectief meer ruimte.

Vergelijking koudschuim matras tegenover pocket matras

Het ruimte verlies bij een pocket matras komt door het gebruik van de schuimrubber omlijsting welke over het algemeen harder is dan de tegendruk van de veren waardoor u het beste niet op - of tegen de rand van het matras aan kunt gaan liggen. Als de randen van het pocket matras zachter zijn dan de veren geeft dat helemaal problemen en ook weer ruimte verlies omdat je dan het gevoel krijgt van het matras af te rollen als men te dicht tegen of op de rand gaat liggen. Bij een koudschuim matras kunt u het gehele oppervlak van het matras gebruiken mist de rits aan de onderzijde of bovenzijde van het matras geplaats is. Als de rits aan de zijde in het midden van het matras geplaatst wordt zal deze de randen rond trekken waardoor er ook ruimte verlies optreed. Verder hebben recente onderzoeken uitgewezen dat het gebruik van metaal niet is aan te raden omdat staal (ijzer) een magnetisch veld met zich meebrengt waardoor onder andere een hogere spierspanning ontstaat.

          © Copyright 2001 - Koudschuim.info | Disclaimer | Sitemap koudschuim.info | Mogelijk door C.D. Nederhorst